info@tanata.eu   |   0878 599 709

Шафранът

КАКВО Е ШАФРАНЪТ

Шафранът е познат на човечеството повече от 4000 години. Известен като най-ценната и скъпа подправка в света, той е част от цвета на минзухара Crocus Sativus.

През Средните векове незабравимите аромат и вкус на шафрана го превръщат в една от традиционните подправки във френската, испанската и италианската кухни в Европа и почти всички източни.

Saffron flower and jar 2

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Шафранът има голямо разнообразие от свойства, което го прави най-скъпата и ценна подправка на земята. Използва се при повече от 90 заболявания и има успокояващо, антидепресивно действие.

Смята се също, че забавя стареенето и действа като афродизиак. Като подправка, шафранът придава незабравим аромат, вкус и цвят на храни и напитки.

В миналото е бил използван за оцветяване на дрехите на кралски особи. Употребата му с тази цел е била забранена на обикновените граждани. Тъй като уникалните качества на шафрана са били смятани за божествени, будистките монаси са оцветявали ритуалните си облекла само с шафран.

НАШИЯТ ШАФРАН

Ние отглеждаме нашия шафран на територия, където почвата е богата и девствена. Районът е полупланински и предлага най-добрите климатични условия за растеж на крокус сативус – растението, от което се добива шафран.

Нашият шафран е отгледан с любов, респект и отговорност. Планираме производството по такъв начин, че да предлагаме свеж, от текущата година, което гарантира запазени всички качества.

  • Всеки цвят е ръчно набран и обгрижен с голямо внимание.
  • Чист и без токсини, микроорганизми, прах или други замърсители.
  • Всяка стигма се вижда ясно, така че клиентът да е сигурен в качеството

Нашият шафран се добива през октомври и ноември. За да заявите количества, моля, направете заявка минимум 3 месеца предварително.

Свържете се с нас
Обратно